Таке рішення було ухвалено на засіданні 12 березня, під час якого тривав розгляд апеляції на продовження арешту Антоненка (він і ще один фігурант у цій справі — волонтер, дитячий лікар Юлія Кузьменко — уже три місяці перебувають у СІЗО).

Адвокати вимагали змінити запобіжний захід. Як аргумент вони продемонстрували суддям, що їх підзахисний на десять сантиметрів вищий за людину, яку зафіксувала камера спостереження на місці злочину. Але докази захисту вкотре не взяли до уваги.

Своєю чергою в. о. Генпрокурора Віктор Чумак у телеефірі заявив, що справа Шеремета перебуває на контролі у його заступника Віктора Трепака. При цьому Чумак сказав, що з тою інформацією, яка йому відома у цій резонансній справі, він не вийшов би на брифінг, як це свого часу зробив міністр МВС Арсен Аваков. В. о. Генпрокурора запевнив: ОГП ухвалить процесуально правильне рішення у цій справі.

Нагадаємо, у січні слідчі просили Офіс Генпрокурора продовжити терміни досудового розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета до червня 2020 року. На той час Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що необхідно зібрати додаткові докази, оскільки наявних на той момент доказів недостатньо. І продовжив термін досудового розслідування до квітня 2020 року.

Фото з сайту hromadske.ua