Голи: Мораес, 17, Брукс, 48, Маркос, 73. Нереалізовані пенальті: на 22-й хвилині Коваленко (воротар), на 45+2-й Веггорст (пробив вище воріт).

«Вольфсбург»: Кастеелс, Штеффен, Кноге, Брукс, Отавіо, Арнольд, Шлагер (Віктор, 73), Гергардт, Мегмеді (Гінчек, 80), Веггорст, Брекало. Тренер — Олівер Гласнер.

«Шахтар»: П’ятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі (Хочолава, 68), Патрік, Маркос, Тете, Коваленко (Майкон, 66), Тайсон (Коноплянка, 88), Мораес. Тренер — Луїш Каштру.

Рефері — Дамір Скоміна (Словенія).

Вольфсбург. «Фольксваген Арена». Без глядачів. 7 градусів.

Гості швидко відкрили рахунок. Ісмаїлі у фірмовій манері підключився до атаки лівим флангом і прострілив у карний майданчик. Брукс дуже невдало намагався перервати простріл і створив для Мораеса ідеальні умови, щоб у стрімкому стрибку головою переправити м’яч у ворота!

«Шахтар» міг одразу добити суперників, але не скористався шансом, наданим прихильною долею. Рефері призначив пенальті після перегляду повтору гри рукою Арнольда у своєму карному майданчику.

Реалізувати 11-метровий взявся Коваленко, але пробив не дуже сильно — Кастеелс успішно зреагував і намертво забрав м’яч.

Потім господарі дістали право пробити 11-метровий. Але Веггорст відправив м’яч вище воріт. І в цьому епізоді Скоміна скористався допомогою VAR.

Одразу після перерви німецька команда зрівняла рахунок. Брукс після подачі кутового, скориставшись помилкою П’ятова, спокійнісінько вразив ціль ударом головою.

Минув деякий час — і «Шахтар» знову попереду! Алан Патрік заробив штрафний і сам його пробив. Кастеелс у відчайдушному стрибку відбив м’яч, котрий влучив у поперечину. Але Маркос (на знімку) не забарився, зіграв рішуче і в падінні головою добив м’яч у порожні ворота.

Більше взяття воріт рефері не зафіксував. «Гірники» зіграли на полі суперника солідно і цілком заслужено виграли.

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) ухвалив рішення тимчасово зупинити поточні розіграші Ліги чемпіонів і Ліги Європи у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє сайт організації.

Фото uefa.com