Сербія закрила другорядні КПП із Хорватією, Боснією і Герцеговиною, Румунією, Болгарією. Усі потоки машин направляють на КПП, обладнані приладами для виміру температури. Заборонено проведення масових заходів у закритих приміщеннях, а спортивні змагання на стадіонах відбуватимуться без глядачів. За розпорядженням президента Александра Вучича до кінця березня скасовано передвиборні мітинги. За необхідності термін буде подовжено. Парламентські вибори, призначені на 26 квітня, поки що не плановано переносити. Уряд розглядає можливість виділити фінансову допомогу незаможним верствам населення для купівлі необхідних засобів індивідуального захисту. Всі пенсіонери отримають одноразову виплату в розмірі не нижче 4 тисяч динарів (34 євро).

У Північній Македонії, де до-строкові парламентські вибори призначено на 12 квітня, службовий уряд оголосив про скасування всіх передвиборних мітингів і зборів. Прем’єр-міністр тимчасового кабміну Олівер Спасовскі подякував лідерам політичних партій за розуміння, що в ситуації, яка склалася, здоров’я людей важливіше за все. Він попередив, що кількість тих, хто заразився коронавірусом, збільшуватиметься день у день, тому уряду доведеться ухвалювати негайні рішення.

У Словенії, де число тих, хто заразився вірусом COVID-19, сягнуло 96, уряд спочатку розпорядився закрити всі КПП із Італією, а потім оголосив і епідемію. Влада вирішила також закрити всі навчальні заклади. Одночасно вживають заходів щодо зниження збитків для підприємств і працівників.

Ще далі пішла Болгарія. У п’ятницю на пропозицію прем’єр-міністра Бойко Борисова Народні збори одноголосно проголосували за введення на території всієї країни надзвичайного стану. Він діятиме місяць — до 13 квітня і за необхідності буде подовжений. Хоча прем’єр-міністр одразу пропонував запровадити його безстроково. Глава уряду пояснив, що подібний захід в основному необхідний для недисциплінованих людей, які нехтують заборони й поширюють вірус. Їх строго каратимуть, аж до тюремного ув’язнення строком на один рік.