«Через 48 годин Україна закриє кордон для іноземних громадян. На два тижні кордон буде закритий. У залежності від розвитку, будемо ухвалювати наступне рішення», — повідомив секретар РНБО Олексій Данілов під час перерви у засіданні Радбезу.

Він запевнив, що всі громадяни України матимуть змогу повернутися додому. Але українці, які повертатимуться з країн, де вирує коронавірус, проходитимуть процедуру обсервації.

Що стосується громадян України, то РНБО рекомендує обмежити закордонні поїздки.

Через тиждень, за словами Данілова, усі працюючі пункти пропуску мають бути забезпечені експрес-тестами для перевірки тих, хто в’їжджає на територію країни.

Наразі ситуацію із розповсюдженням коронавірусу в країні секретар РНБО назвав «доволі спокійною» і закликав не поширювати неправдиву інформацію стосовно захворювання.

«На РНБО прийнято рішення дозволити Кабміну вжити термінових заходів. Для того щоб всі медичні вироби, а також товари та послуги, які будуть задіяні у протидії поширенню коронавірусної інфекції в Україні, проходили поза межами закону про публічні закупівлі... Чергове завдання для нас як уряду — до кінця наступного тижня забезпечити всі пункти в’їзду, а також заклади охорони здоров’я всіма засобами для ефективної діагностики», — у свою чергу зазначив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Він поінформував, що на засіданні РНБО прийняли рішення дозволити використання 10 млн хірургічних масок, які були розвезені на склади в кожну область, щоб забезпечити громадян засобами індивідуального захисту.

Віктор Ляшко повідомив про першу в Україні померлу людину від коронавірусу — 71-річну жінку з Житомирської області, яка 12 березня була госпіталізована із зафіксованим лабораторно підтвердженим випадком COVID-19...