Хоча традиції звітів за перші сто днів роботи поступово відходять у минуле, новий очільник Хмельниччини Дмитро Габінет (на знімку) вирішив не відступати від неї. Зробив це з низки причин. З одного боку, прагнув не просто прозвітувати про зроблене, а й показати, що нова команда справді дотримується нових життєвих та професійних принципів у своїй роботі. І це чесність, порядність і відкритість влади — все те, чого так прагнуло суспільство.

З іншого боку, хотілося і самому оцінити свою діяльність, зрозуміти, чи правильний шлях обрано, як діяти далі.

Давати однозначну оцінку зробленому непросто: надто багато проблем накопичилося. Суспільство в цілому та мешканці Хмельниччини зокрема все ще в очікуванні кардинальних змін у багатьох сферах життя. Досягти їх за сто днів чи з використанням лише місцевого ресурсу майже неможливо. Але з тим, що команда, яку почав формувати навколо себе голова ОДА, відрізняється від попередніх, не посперечаєшся.

Від особистих призначень — до системних змін

Проблема підбору кадрів стала найпершою і найвідповідальнішою, яку довелося розв’язувати Дмитру Габінету. Районні адміністрації довгий час залишалися без очільників. Тож вибудовувати систему управління новопризначеному голові довелося з підбору кадрів. Зі своїми заступниками довго не зволікав — швидко знайшли людей, котрі за своїми професійними, діловими якостями та досвідом відповідали теперішнім вимогам. А от підібрати керівників райдержадміністрацій виявилося непросто. І зовсім не тому, що не було охочих. Навпаки, багато хто вирішив, що зайняти це крісло може будь-хто навіть без освіти й досвіду роботи.

— Я особисто проводив співбесіди з усіма претендентами, — розповів Дмитро Анатолійович. — І таких за два тижні було дві сотні. Керувався не протекціями, порадами чи проханнями, а тим, як виявила себе людина під час розмови, наскільки орієнтується в різних проблемах, чи здатна ухвалювати правильні рішення. Головним критерієм був професіоналізм.

А відшукати достойних професіоналів у наш час справді непросто. Інколи траплялися просто курйозні випадки. Приміром, один із претендентів, котрий не зміг продемонструвати обізнаності в сфері законодавства і державного будівництва, на запитання, що вміє робити, заявив: «Зате я добре граю на баяні».

Був і інший приклад, коли кандидат відповідав професійним критеріям, але після опублікування його декларації та виступів місцевих активістів виникли сумніви. Йти всупереч закону і думці громади Габінет не захотів.

За два тижні вдалося підібрати 19 голів РДА. Чи всі вони виправдають довіру, зможуть зробити для своїх громад те, чого чекають люди, покаже час. Єдине, що гарантує всім очільник ОДА — рівність і відповідність закону. Ні для кого і ні в чому не повинно бути і не буде винятків.

На думку Дмитра Габінета, формування влади на місцях — це не лише підбір достойних кадрів, а й проведення продуманих структурних змін. Нині в структурі ОДА реформують сім управлінь і департаментів. Від деяких, як, приміром, управління ЖКГ, вирішили відмовитися. Деякі набули іншого формату, як-от нове управління інформаційної діяльності, релігії і культури, котре створене на основі трьох. Нові проблеми доведеться розв’язувати і новоствореному управлінню економічного розвитку, курортів та туризму.

— Ми зробили це не просто заради зміни вивіски. Нові управління і департаменти мають бачити і розв’язувати проблеми комплексно. Завдання, які поставлені перед ними, і продиктували їх модернізацію, — пояснив Дмитро Габінет. — Головне — досягти ефективності в роботі кожного підрозділу. Щоб не було так, як, наприклад, із колишнім управлінням молоді і спорту. Бо від спортсменів, тренерів, багатьох, хто причетний до цієї сфери, довелося почути чимало різних скарг. А коли зібрали всіх, щоб поговорити про шляхи розв’язання проблем, то дві третини учасників зустрічі оцінили роботу управління як добру. То як може бути таке, що поза очі — одна оцінка, а під час зустрічі — протилежна?

Щоб такого більше не траплялось, ОДА виконала прохання спортсменів, яку вони висловлювали півтора десятиліття, щодо створення колегії управління молоді та спорту. Коли вона відкрито розподілятиме кошти, не виникатиме пересудів, хто і скільки отримав.

Тепер формується ще й рада ветеранів, котра так само долучиться до розв’язання проблем тисяч людей, котрі підпадають під цю категорію.

Загалом нова влада намагається налагодити активний діалог з усіма, хто працює на розвиток рідного краю. Буквально з перших днів роботи провели зустрічі з текстильниками, машинобудівниками, підприємцями, перевізниками, представниками фіскальної служби й інспекторами праці, аби не тільки дізнатися про їхні проблеми, а й виробити спільний план з їх подолання.

Закон — один для всіх

Попри всю затертість цієї фрази, саме за таким принципом хоче жити суспільство. І саме його визначив головним для себе і всієї команди Дмитро Габінет. Не хоче йти на поступки ні в малому, ні у великому. Приміром, поділився історією, коли на одному з особистих прийомів відвідувачка попросила, аби він допоміг влаштувати доньку на роботу. На запитання, як це зробити, не сумніваючись, відповіла: «Зателефонуйте директору — ви ж в області хазяїн».

— Я не визнаю телефонного права, — сказав Дмитро Габінет. — Не хочу таким чином ані працевлаштовувати будь-кого, ані вирішувати різні питання. Навпаки, ми намагатимемося зупиняти усілякі незаконні дії, хай з чийого боку вони виходять.

Не випадково до списку своїх перших перемог занесли боротьбу із нелегальними ігровими закладами, яких за два місяці було закрито понад сотню. Тепер активно працюють робочі групи із зупинення нелегального обігу алкоголю та роботи нелегальних заправок. Щодо останніх, то роками про них навіть мови не велось, а от тепер за кілька місяців викрили і ліквідували майже півсотні. Швидкими темпами впроваджується і система електронного обліку деревини, котра має ліквідувати злочинні схеми у цій галузі.

А от з корупціонерами боролися нібито завжди, хоча і з перемінним успіхом. Та ось останніми тижнями правоохоронці повідомили про те, що під час спроби отримати хабарі затримано двох доволі успішних керівників громад та посадовця податкової служби. Можливо, цей приклад стане пересторогою для інших.

— Ми хочемо вибудувати таку систему, коли не працюватиме правило: цій людині можна, а цій — ні. Думаю, це вже дехто відчув на собі. До мене доходили чутки, що було таке, коли бізнесмени для того, щоб вирішити свої питання, заносили у владні кабінети по мільйону гривень. Тепер таке не зробить і не скаже ніхто, — запевнив Дмитро Анатолійович.

Реформи тривають. Якими будуть наслідки?

Зміни, які започатковані на рівні держави, втілює в життя місцева влада. Тож їх успіх чималою мірою залежить від того, наскільки продумано і результативно діятиме саме вона. Хмельниччина може бути прикладом того, наскільки ефективною стала реформа децентралізації. Від самого початку область не втрачає лідируючих позицій у її проведенні. Вона стовідсотково покрита планом перспективного розвитку. Тепер влада так само повинна забезпечити стовідсоткову добровільність під час об’єднання в ОТГ.

— Не завжди громади створювалися добровільно. Інколи такі рішення були мотивовані різними зацікавленими особами, — вважає очільник ОДА. — Наше завдання — допомогти створенню спроможних громад, не відкидаючи їх бажання. Розумію, що зміни територіальних кордонів — доволі болісний процес, саме тому діяти треба продумано й обережно. Але в жодному разі не зупинятися у проведенні цієї реформи.

Так само розумного і виваженого підходу потребує медична реформа. Її загальна концепція була прийнята попередньою владою, і сьогодні далеко не всі погоджуються з нею. Але зупинятися на півдорозі теж не можна. Дуже скоро набуде чинності нова система фінансування. Передбачається, що на Хмельниччині діятимуть 49 закладів вторинного і третинного рівнів, котрі фінансуватимуться Національною службою здоров’я. Як вона запрацює, з якими труднощами можуть стикнутися лікарі і пацієнти — все це має бути на контролі місцевої влади, аби реагувати якомога швидше.

А поки що в області триває робота зі зміцнення ланки первинної допомоги. Цього року вже здано п’ять амбулаторій. Ще сім нових запрацюють до кінця місяця.

Медицина набуває нових рис: закуплено понад сімдесят комплектів для телемедицини, кошти на шістсот комп’ютерів відшукали в обласному бюджеті, сімейні амбулаторії оснащуються сучасним обладнанням, лікарі отримують службові авто.

Успіхи, котрі можуть радувати всіх

Загалом роботи багато. І не скрізь варто очікувати на швидкі і великі перемоги. Але вже зроблене вселяє надію на краще. Як-от те, що області вдалося зменшити зарплатні борги на 6,6 мільйона гривень і піднятися на четверту сходинку в рейтингу з їх подолання.

Чи, приміром, залучити 284 мільйони гривень на будівництво півтора десятка шкіл, медзакладів, об’єктів культури і ЖКГ. А ще майже 4 мільярди гривень підуть на будівництво і ремонт більш як 260 кілометрів доріг.

— Ми розуміємо, що в районах, невеликих населених пунктах сьогодні непросто справлятися з безліччю проблем. Усім потрібні кошти на ремонти доріг, спорудження водогонів, вирішення нагальних соціальних питань. Звичайно, завдання влади і держави — допомагати у їх вирішенні. І ми це робитимемо, — запевнив голова ОДА. — Але при цьому варто розуміти, що це спільне завдання. Кожен із нас може і повинен долучатися до нього і робити те, що йому до снаги.

Хмельницький.