Адже на вечір минулого понеділка кількість тих, хто заразився, сягнула 7272 осіб, 17 з них померли від наслідків цього захворювання.

А найближчим часом кількість інфікованих пацієнтів у німецьких клініках різко зросте. Про це вранці 17 березня заявив глава Спілки німецьких лікарень Геральд Гас в інтерв’ю виданням німецького медіаконцерну Funke Mediengruppe. Упродовж останніх кількох днів, повідомив він, кількість пацієнтів з коронавірусом зросла втричі. І хоч лікарні нині не перевантажені, але він вважає, що число ліжок у реанімаціях слід збільшувати — з 28 тисяч до 34 тисяч, як і кількість апаратів для штучного вентилювання легенів з нинішніх 20 тисяч. На думку Геральда Гаса, за найгіршого розвитку подій, у найближчі місяці до половини всіх пацієнтів у реанімаціях будуть хворі з коронавірусом.

Тож для обмеження поширення інфекції німці повинні відмовитися від багато чого з того звичного, чим вони жили досі — концертів, спортивних залів, театрів, музеїв, ресторанів та інших закладів громадського харчування, відвідування кінотеатрів, а також від поїздок не лише за межі ФРН, а й від пересувань усередині країни. Зачинено дитячі садки, школи, університети.

«Таких заходів у нашій країні досі ще не було», — заявила канцлер Ангела Меркель. Канцлерка попросила громадян дотримуватися нових обмежень і правил, щоб допомогти в стримуванні поширення коронавірусу. Меркель зазначила, що їх виконання суворо контролюватиметься. «Сподіваюсь на розуміння людей. Адже немає сенсу закривати школу, якщо її учні зустрічатимуться поза нею», — сказала вона.

Берлін.