Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендувала людям, в яких спостерігаються подібні до COVID-19 симптоми, уникати самолікування ібупрофеном. Його вживання може призвести до негативних наслідків. Таку заяву 17 березня зробив прес-секретар ВООЗ Крістіан Ліндмаєр. «Поки що ми рекомендуємо радше використовувати парацетамол, а не ібупрофен при самолікуванні. Це — дуже важливо», — цитує представника ВООЗ агенція AFP.

Застереження пролунало після появи в авторитетному медичному журналі The Lancet статті, в якій припускається, що використання нестероїдних протизапальних препаратів проти коронавірусної хвороби COVID-19 може спричинити негативні наслідки. До цієї групи лікарських засобів відносять ібупрофен, аспірин та інші препарати, інформує DW.

Між тим голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що вакцина від COVID-19 може бути готова вже до осені. Після переговорів із керівництвом німецької біотехнологічної компанії CureVac, яка отримала пропозицію про фінансову підтримку ЄС, для своїх досліджень, голова ЄК заявила: «Європейський Союз надає їм до 80 мільйонів євро, і я сподіваюся, що з цією підтримкою ми можемо отримати вакцину на ринку, можливо, до осені. Це могло б врятувати багато життів у Європі й у решті світу теж», цитує DW.

Водночас, як повідомляв у попередньому номері «Голос України», представники компанії CureVac припускають, що експериментальну вакцину від COVID-19 вони виготовлять уже влітку.

Працюють над вакциною і в США. Днями вчені з Вашингтонського науково-дослідного інституту Kaiser Permanente в Сіетлі повідомили, що ввели вакцину проти коронавірусу першим чотирьом добровольцям. Утім, американські вчені підкреслюють: навіть якщо експеримент буде позитивним, на ринку їхній продукт з’явиться не раніше, ніж через 12—18 місяців.