Турецьке інформагентство «Анадолу» повідомило, що президент країни Реджеп Ердоган у вівторок у режимі відеоконференції провів саміт із президентом Франції Емманулем Макроном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, під час якого, крім заходів стосовно захисту від коронавірусу, обговорювалася ситуація у Сирії. Видання зауважує, що глава Туреччини поділився враженнями від перемовин у Twitter. Зокрема, він зазначив, що було розглянуто питання надання гуманітарної допомоги сирійському Ідлібу, проблеми біженців, ситуація у Лівії, можливості співробітництва в боротьбі з коронавірусом, ситуація в ЄС і стан відносин між Туреччиною та Євросоюзом.

Впливові турецькі ЗМІ наводять і слова держсекретаря США Майка Помпео, який заявив, що США підтримують Туреччину в питанні сирійського Ідліба. Коментуючи бомбардування режимом Асада в Ідлібі, Помпео особливо наголосив: «Ми упевнені в тому, що під час цих атак Росія вбила десятки турецьких військових. Ми підтримуємо нашого союзника по

НАТО Туреччину й продовжимо думати над наданням їй додаткової підтримки для того, щоб із цією допомогою покласти край насильству в Ідлібі та в Сирії». Помпео також обвинуватив РФ, режим Асада та Іран у тому, що майже один мільйон людей були змушені залишити свої домівки й стати біженцями, і закликав до негайного політичного врегулювання в Сирії.