Водночас у четвер у Пекіні зареєстрували один новий випадок, завезений із-за кордону, інформує Сіньхуа.

Тим часом голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Китай найближчим часом надішле Євросоюзу, куди сьогодні перемістився епіцентр зараження на COVID-19, два мільйони хірургічних масок, 200 тисяч респіраторів та 50 тисяч комплектів для тестування. Вона нагадала, що коли Китай був центром спалаху коронавірусу, ЄС направив йому понад 50 тонн засобів захисту. «Сьогодні ми є центром пандемії коронавірусу, і нам самим потрібні засоби захисту», — цитує главу ЄК «Європейська правда».

Водночас на сторінці Збройних сил Чехії з’явилася інформація, що українським літаком «Руслан» до Чеської Республіки мають доправити з Китаю «2 мільйони респіраторів N95, 5 мільйонів масок, 80 000 захисних окулярів, 120 000 захисних костюмів і 50 000 тестів».

«Голос України» поцікавився у посла України в Чеській Республіці Євгена Перебийноса: можливо, йдеться саме про анонсований Урсулою фон дер Ляєн вантаж. Посол повідомив, що про згадуваний вантаж для своїх громадян домовилася саме Чеська Республіка. Також посол підтвердив, що доправить його з Китаю український літак «Руслан».

А поки в Китаї з обережністю говорять про приборкання коронавірусу.

Агентство цивільного захисту Італії — країни, що найбільше зараз страждає від COVID-19, оприлюднило рекордну сумну статистику: станом на вечір 18 березня кількість померлих за добу становила 475 осіб, що на 19% більше порівняно з попереднім днем.