Про це свідчить інформація Європейського центру профілактики та контролю захворювань.

Центр повідомляє дані щодо кількості хворих у 31 європейській країні, зібрані станом на 19 березня. Відповідно до них, 82 869 осіб інфіковані коронавірусом і 4 089 осіб померли. Прикметно, реальна статистика ще гірша, адже не враховано, наприклад, останні зведення з Італії, де протягом усієї доби 19 березня померли 427 людей і загальна кількість померлих лише в цій країні сягнула 3 405. Окрім Італії, найбільше інфікованих в Іспанії та Франції.

У Китаї коронавірусом інфікувалися понад 81 тисяча людей, з них 3,2 тисячі померли. Влада Китаю 19 березня повідомила про відсутність нових випадків інфікування у провінції Хубей, звідки почалося поширення вірусу.

Італія вже майже два тижні перебуває в закритому режимі, оскільки влада намагається зупинити поширення епідемії. Не виключено, що жорсткі карантинні заходи там будуть продовжені після 3 квітня.

Посилити карантин планують і в Німеччині.

Прем’єр Британії Борис Джонсон заявив, що країна «може переломити хід» боротьби з коронавірусом в найближчі 12 тижнів, але все ж визнав, що уряд не знає, як довго триватиме криза. Нині в Об’єднаному Королівстві зафіксовано 2 630 хворих.

На момент верстки номера Всесвітня організація охорони здоров’я подала такі дані з приводу захворюваності на COVID-19: у світі зафіксовано 209 839 підтверджених випадків зараження, 8 778 людей померли від цієї інфекції.