Про це повідомив офіційний представник міністерства охорони здоров’я Сотіріс Циодрас.

За його словами, нині в інфекційних відділеннях країни перебуває 78 осіб, більшість із яких проходять лікування у відділеннях інтенсивної терапії в містах Афіни, Патри й Салоніки, з них 16 — у вкрай тяжкому стані. А в лікарні міста Касторія (північна Греція) помер 70-річний чоловік, у якого була ішемічна хвороба серця, а коронавирус остаточно добив його. Він став шостою жертвою вірусу.

У міністерстві охорони здоров’я наголошують, що з 464 випадків у 72 нульове джерело зараження не вдалося визначити. А це для вірусологів чіткий сигнал — вірус вільно циркулює в просторі. Вони прогнозують, що фактична кількість заражених може досягти від 2 000 до 3 000 осіб.

Ці тривожні повідомлення змусили уряд піти на ще один радикальний крок. Міністерство туризму розпорядилося закрити всі готелі в країні з 22 березня й поки що до кінця квітня. Виняток зроблено для двох міст із мільйонною агломерацією — Афін і Салонік. Тут працюватимуть по три готелі, в яких установлять суровий контроль за здоров’ям тих, хто поселятиметься, і попросять їх підписати документ про те, що вони дотримуватимуться усіх запобіжного заходів. Ще в 11 адміністративних центрах працюватиме тільки по одному готелю. Вибір залишається за місцевою владою.

За повідомленнями грецьких ЗМІ, з початку пандемії в країні було взято проби на коронавірус більш як у 6 000 людей. Тих, у кого аналізи дали позитивний результат, одразу ізолювали й поміщали до лікарні. Зазначається, що 14 осіб, які пройшли лікування, видужали. А це означає, що вірус можна подолати.