Біатлон. Наставник чоловічої збірної України Юрай Санітра перебуває на самоізоляції у своєму будинку в Словаччині. В інтерв’ю biathlon.suspilne.media він підбив підсумки сезону 2019/2020 та зазирнув уперед.

— Я розмовляв із Дмитром Підручним, — розповів словацький фахівець. — Той сказав, що траси в «Буковелі» йому сподобалися. Добре, що на стрільбищі є вітер, можна тренуватися в потрібних умовах. За словами Дмитра, профіль простий, але обіцяють зробити так, щоб були і складні підйоми.

Нині у Словаччині суворий карантин. За хлопців трохи переймався, бо сьогодні ситуація у світі складна. Впевнений, що в Україні не буде такого жахіття, але ризики дуже великі. В спілкуванні з хлопцями казав їм, щоб були обережними під час контакту з людьми.

Нині маємо час для ретельного аналізу. Поступово готуємося до майбутніх змагань, але поки що важко щось серйозно планувати. Готую варіант, щоб працювати вдома. Надсилатиму програми, а спортсмени індивідуально виконуватимуть їх.

Аналізую кожного спортсмена окремо. Скажу, що Дмитро Підручний та Артем Прима тримали дуже високий стандарт. Особливо фізично під час перегонів. На жаль, не було стабільності у стрільбі, інакше мали б кращі показники.

Решта також тримала хорошу планку. Звісно, були і слабкі місця. Наше завдання — знайти відповідь, чому так було. Загалом у сезоні, що минув, підопічні командно продемонстрували хороший результат. Треба працювати над його поліпшенням.

Срібна медаль в естафеті на етапі Кубка світу (Нове Место, Чехія. — Авт.) — продукт хорошої роботи в команді. Цього сезону було багато гарних виступів. Трохи забракло, щоб показати ще вищі результати. Але загалом я задоволений фізичним станом спортсменів протягом сезону. Надто тим, що ми як команда зробили маленький крок уперед. Як я вже казав, не всіх вистачило на весь змагальний період, утім є моменти, які дають надію та оптимізм.