Турбота про людей залишається однією з пріоритетних цінностей «Контінентал», тому в умовах, які склалися через небезпеку поширення вірусу, збереження здоров’я працівників та їхніх родин є невід’ємною складовою трудових відносин.

Нині увесь персонал «Контінентал» при виконанні своїх службових обов’язків повністю забезпечений дезінфікуючими розчинами та антисептичними засобами, засобами індивідуального захисту (масками), а також постійно інформується про рекомендації МОЗ щодо безпечної поведінки під час епідемії. На виробничих об’єктах та базах «Контінентал» запроваджені посилені норми безпеки для того, щоб вберегти здоров’я співробітників.

Підрозділи оснащені необхідною кількістю респіраторів, безконтактних та електричних термометрів, за допомогою яких здійснюються заміри температури співробітників. Закуплено ранцеві обприскувачі, що застосовуються для регулярної дезінфекції автотранспорту, с/г техніки та місць скупчення персоналу.

В їдальнях «Контінентал Фармерз Груп» на час карантину використовують тільки одноразовий посуд, кухарі працюють з дотриманням усіх вимог безпеки, столи та стільці розташували на відстані більше одного метра згідно зі вказівками МОЗ, а час перебування співробітників для харчування обмежили до 15 хв. Вологе прибирання приміщень з дезінфікуючими засобами здійснюється тричі на день з паралельним провітрюванням. Харчування працівників доповнене вітаміновмісними продуктами (цитрусові, імбир, інші фрукти), а також закуплено вітамінні комплекси в пігулках для посилення імунітету.

Персонал доставляють на роботу тільки транспортом Компанії. Працівники у гуртожитках проживають у кімнатах по двоє. Там теж суворий контроль, усю наявну постільну білизну та інший текстиль оброблено за допомогою високих температур, а також закуплено нові комплекти.

Керівництво «Контінентал Фармерз Груп» запевняє, що і надалі вживатиме всіх необхідних заходів задля безпеки здоров’я своїх працівників. Генеральний директор Компанії Георг фон Нолкен так прокоментував ситуацію:

«Ми знаходимось на початку виробничого сезону, і як для будь-якого сільгоспвиробника, для нас це — надзвичайно важливий період. Але наш персонал — це наша найбільша цінність, і ми, як відповідальний роботодавець, робимо все можливе для того, аби уникнути навіть найменших ризиків для здоров’я кожного із наших співробітників. Ми закликаємо всіх не піддаватися паніці, дотримуватися рекомендацій ВООЗ та МОЗ, постійно інформуємо працівників про поточний стан справ і забезпечуємо всіма необхідними засобами захисту».

Події, які змушене переживати суспільство сьогодні, — це випробування, але пройти його має кожен достойно. Увага та відповідальність роботодавців, злагоджена робота та порозуміння дадуть змогу побороти небезпеку і паніку, переконані в Компанії.

Тернопільська область.