У гуманітарному вантажі, призначеному для жителів Донецької області, — 5000 швидких тест-систем, 18 лабораторних тестів (на 96 досліджень кожен), 900 респіраторів, 430 медичних захисних халатів. 

За словами голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка, місцева влада розподілила гуманітарну допомогу — швидкі тест-системи на COVID-19 передадуть в інфекційні лікарні області та лікувально-профілактичні заклади, де є інфекційні відділення; медичні халати направлять до обласних центрів екстреної медичної допомоги та профілактики і боротьби зі СНІДом та лабораторного центру МОЗ. 800 респіраторів передано Національній поліції, 10 — Донецькому обласному Центру профілактики і боротьби зі СНІДом, 90 респіраторів залишили в резерві.

Під час прес-брифінгу голова Донецької ОДА також підтвердив, що область готова забезпечувати поставки продуктів до військових частин ЗСУ в разі можливих перебоїв в умовах пандемії коронавірусу, які можуть виникнути в разі неможливості ввезення продовольства з інших областей. Але наразі таких проблем немає.

Павло Кириленко підтвердив, що всі гуманітарні організації у прифронтовій зоні працюють у штатному режимі. Міжнародна організація Червоного Хреста виконує свою місію з доставки продуктових пакетів, гігієнічних наборів у прифронтові села та планує роздати 1500 таких наборів до кінця цього тижня.