Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба домовився з міністром закордонних справ Румунії Богданом Ауреску про захист громадян України в Румунії у час обмежень транспортного сполучення та безперебійний транзит українських вантажів територією Румунії. Міністр також звернув увагу румунського колеги на неприпустимість спроб Росії послабити санкції на тлі пандемії COVID-19. Про це йшлося під час їхньої телефонної розмови, що відбулася у середу ввечері.

«Ці заклики недоречні та неприпустимі. Дуже важливо, аби ніхто не міг користуватися нинішньою складною ситуацією заради досягнення політичних цілей. Санкції були запроваджені внаслідок агресії Росії проти України, і пандемія коронавірусу не має до них жодного стосунку», — зауважив Дмитро Кулеба.

Богдан Ауреску підтвердив, що Румунія незмінно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, а також інтеграцію нашої держави до ЄС і НАТО. Він запевнив у підтримці України в міжнародних організаціях та форматах, учасницею яких є Румунія. Б. Ауреску запевнив українського колегу, що згоден з таким підходом до питання збереження санкцій проти РФ.