За повідомленням, розміщеним на сайті поштового концерну ФРН Deutsche Post (Німецька пошта), діти, а також і дорослі, якщо вони мають бажання, із усієї країни та зарубіжжя можуть надсилати листи за адресою: «Хатинка номер 12 на узліссі». В ній мешкає Кролик Ханні, котрому малюки пишуть про свої заповітні бажання. У цього казкового популярного персонажа німецькі дітлахи вірять так само щиро, як і в Санту. Тільки торік Ханні отримав від них понад 40 тисяч листівок і листів. А його помічники відповіли на кожне послання.

У кроликовому штабі, розташованому в нижньосаксонській комуні Остерайштедт, що в перекладі означає «Містечко великодніх яєць», працює команда з 13 ентузіастів — і діючих співробітників Deutsche Post, і колишніх, а нині волонтерів, котрі навіть після переходу на пенсію не полишили улюблену справу.

Зазвичай діти з нагоди свята просять подарунок, значення якого, за статистикою, не можуть згадати майже 35% самих німців, — шоколадне яйце. Але дівчатка та хлопчики часто пишуть просто побажання: щоб на планеті припинилися війни і настав мир. Не виключено, що цього разу Кролика Ханні попросять, аби швидше було подолано коронавірус.

Зазвичай відкриття «Великоднього поштамту», робота котрого фінансується з держбюджету, відбувається урочисто і за присутності багатьох гостей, передусім малюків. Цього року свято відбулося в умовах напівкарантину: на церемонію відкриття нікого не запрошували.

Тим часом, незважаючи на поширення коронавірусу, німці готуються до Великодня, прикрашаючи різнокольоровими великодніми яйцями дерева та кущі на подвір’ях, та виставляючи на газонах і клумбах барвистих різноманітних зайців. 

Нині в Берліні заборонено виходити на вулицю у компанії більше, ніж двох осіб. Виняток — лише для родин і тих, хто мешкає в одному домогосподарстві. Тож скористалася нагодою і під час прогулянки з дітьми зробила фото передсвяткових старань своїх сусідів.

Фото автора.