Районний суд у Кракові виніс вирок трьом зловмисникам, громадянам Польщі, колишнім активістам ультраправих організацій «Фаланга» та «Стрілець», визнаним винними в теракті — підпалі Угорського культурного центру в Ужгороді.

Суд погодився з обвинувальним висновком прокуратури, в якому вказувалося, що дії зловмисників мали на меті «публічне розпалювання ненависті на національному ґрунті між українцями та угорцями», а також сприяння «підриву політичної системи України та поглибленню національних поділів між угорцями та українцями». Також суд визнав вину обвинувачених у скоєнні злочину терористичного характеру.

Найсуворіше покарання отримав організатор підпалу — Міхал Прокопович, якого засуджено до трьох (прокурор вимагав 4,5) років позбавлення волі та штрафу в розмірі 15 тисяч злотих. Одного з його спільників і безпосередніх виконавців Томаша Шимковяка засуджено до року (обвинувачення пропонувало 1,5 року позбавлення волі умовно з випробним терміном на 4 роки) позбавлення волі і штрафу у розмірі 
4 тисячі злотих. Натомість для другого — Адріана Маргалевського, котрий у ході слідства погодився на співпрацю, вказав інших обвинувачених та розповів про перебіг подій, суд, застосувавши надзвичайне пом’якшення покарання, призначив, замість пропонованих прокурором 11 місяців позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на 4 роки, 2 роки обмеження волі у вигляді виконання громадських робіт (40 годин на місяць). Шимовяка та Маргалевського суд також зобов’язав сплатити спільно громадській організації «Товариство угорської культури Закарпаття» понад 2 тисячі злотих на покриття збитків, завданих ними в результаті нападу, а також покрити витрати на судовий процес — понад 18 тисяч злотих. Вирок суду не є остаточним і може бути оскаржений. 

Польська прокуратура продовжує слідство проти Мануеля Оксенрайтера — німецького журналіста і (на час теракту) помічника депутата Бундестагу від проросійської ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» за замовлення теракту в Ужгороді.

Нагадаємо, підпал був здійснений 4 лютого 2018 року, але вже за кільканадцять днів після терактів зловмисники були затримані. Судовий процес тривав з січня 2019 року.