За даними штабу ОС на 27.03, за минулу добу збройні формування Російської Федерації п’ять разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції українських сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Втрат серед наших військовослужбовців немає.

Моніторингова місія ООН з прав людини заявила, що в березні на Донбасі зафіксовано найбільшу кількість поранених серед цивільного населення з вересня 2019 року. Про це йдеться в повідомленні місії, розміщеному на її сторінці у Фейсбуці. Місія приєднується до заклику Генсека ООН про глобальне припинення вогню й просить усі сторони, що беруть участь у бойових діях на сході України, зосередитися на заходах щодо реагування на спалах COVID-19.

У Збройних Силах України станом на 7:00 п’ятниці не зареєстровано випадків захворювання на COVID-19, викликаних коронавирусом SARS-CoV-2, повідомляє Командування Медичних сил ЗСУ. Водночас на ізоляції, у тому числі самоізоляції, перебувають 157 осіб. У 49 військовослужбовців ізоляція закінчується в найближчі п’ять днів.

Тим часом на черговому засіданні ТКГ 26 березня, яке у зв’язку з епідемією коронавірусу відбувалося у форматі відеоконференції, продовжили консультації щодо наступних ділянок розведення сил і засобів, враховуючи насамперед гуманітарні критерії. Про це інформує прес-служба Президента України. «Головні питання, які були порушені українською стороною, стосувалися ситуації з безпекою на Донбасі та взаємного звільнення утримуваних осіб», — йдеться в повідомленні. В Офісі Президента наголосили, що під час засідання ТКГ жодних документів підписано не було.