Не виключено, що найближчим часом може відбутися ще одне позачергове засідання Верховної Ради.

Пропонується розглянути законопроект про вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (реєстр.    № 2571-д) у другому читанні наприкінці наступного тижня, повідомив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«До вечора понеділка у нас є термін для подання поправок, пропозицій, і після цього буде сформована таблиця. Нам обіцяють велику кількість поправок, безумовно. Це може бути друга «земля»... Відповідно, це може відбутися наприкінці наступного тижня», — сказав Д. Гетманцев в ефірі радіо «НВ». При цьому парламентарій уточнив, що для розгляду «банківського» законопроекту доведеться скликати позачергове засідання парламенту. Законопроект № 2571-д Верховна Рада 30 березня проголосувала в першому читанні, його схвалення є однією з двох умов укладення нової угоди з МВФ. Першою умовою було прийняття закону про ринок землі, який 30 березня вже схвалено в цілому. За словами Данила Гетманцева, Україна може отримати перший транш кредиту від МВФ у розмірі 4 млрд доларів одразу після прийняття закону про банки в цілому. «Ми вже отримали офіційний лист, заяву від МВФ — що є дві умови, якщо вони будуть виконані, то відразу ж кошти надійдуть Україні, причому до державного бюджету. За нашими підрахунками, це повинно бути майже      4 млрд доларів кредиту», — сказав він.

«Криза дарує і можливості. І ми побачили можливість згадати, що таке «парламентська коаліція», — так прокоментував голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха схвалення парламентом у цілому законопроекту № 3275 про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019) на своїй сторінці у Фейсбуці. «Робота над законопроектом № 3275 швидко нагадала те, про що ми давно забули. Демократія — важка річ. Вибаглива, незговірлива, виснажлива, волатильна, довга, — зауважив Д. Наталуха. — Справжня демократія, як виявилось — це влада не більшості, і не меншості. Це влада консенсусу».