Біда об’єднує й відкриває найкращі людські якості. Українські бізнесмени та народні депутати продовжують активно допомагати у боротьбі з епідемією коронавірусу.

Зокрема, завдяки активістам і волонтерам 3000 продуктових наборів від «Фонду Порошенка» знайшли своїх адресатів. Переважно це люди старшого віку, які перебувають у зоні ризику. Тож у партії «Європейська солідарність» закликають: «Залишайтеся вдома!», а якщо потрібна допомога, або якщо ви хочете допомогти, можна зареєструватися на сайті https://v2020.org.ua/.

Народний депутат Юрій Солод («Опозиційна платформа — За життя») спільно з командою волонтерів благодійного фонду «Дорога життя» організував доставку до лікарень Слов’янська, Миколаївки, Святогорська та

Олександрівки (Донецька обл.) кількох тисяч респіраторів різних модифікацій, ізоляційних біозахисних халатів, медичних рукавичок, хірургічних масок і дезінфекційних засобів. Комплекти індивідуального захисту безплатно видаватимуть персоналу лікарень, а також всім пацієнтам.

«Разом з командою ми постійно моніторимо ситуацію з наявністю необхідних ліків, засобів захисту і гігієни, а також продуктів у магазинах. Ми фіксуємо випадки, коли медичні маски неможливо купити навіть за завищеною в десятки разів ціною», — розповів Юрій Солод.

Народна обраниця Лариса Білозір (група «За майбутнє») разом з однодумцями підтримала ініціативні групи людей, які власноруч виготовляють засоби індивідуального захисту, та передали їм швейні машинки та тканину для пошиття захисних масок. «Об’єми виготовлення невеликі, але вже за короткий час було пошито майже 300 масок. До речі, першу партію таких ручних масок разом із респіраторами класу FFP3 ми вже передали для підопічних Комаргородського територіального центру соціального обслуговування», — повідомила вона у Фейсбуці, додавши, що від початку карантину їм вдалося придбати та розподілити між лікувальними закладами 15-го округу (Вінницька область) 390 літрів дезінфектора; 540 респіраторів; 200 захисних окулярів; 500 халатів стерильних; 10 000 пар господарських рукавичок. Крім того, для Шаргородської лікарні передали 20 матраців, 20 подушок, 20 комплектів постільної білизни; 35 л мийних засобів, 12 л розчину хлорки, паперові рушники тощо. Також було профінансовано закупівлю 187 респіраторів класу FFP3 для томашпільських медиків та закуплено 500 літрів пального для районних відділків поліції.

Партія ВО «Батьківщина» активно допомагає, зокрема, через свої партійні осередки в регіонах. Так, депутати Черкаської міської ради від «Батьківщини», як інформує прес-служба обласної парторганізації, перерахували кошти до спеціально створеного місцевого благодійного фонду «Черкаси проти коронавірусу-19».

Народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк ще 26 березня звернувся до в. о. голови правління «Укрзалізниці» з проханням організувати можливість перевезення медичного персоналу потягами спеціального призначення. Такі перевезення стартували з 31 березня. Усі витрати з організації перевезень компанія бере на себе. Проїзд для медиків буде безоплатним. Підставою для проїзду є службове посвідчення або інший документ, що підтверджує роботу в медичному закладі. Обов’язковою умовою є також наявність засобів індивідуального захисту, зокрема маски або респіратора та рукавичок.