Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак під час онлайн-брифінгу в Офісі Президента.

Українська влада робить усе можливе, щоб медики були забезпечені засобами захисту та боротьби з коронавірусом, а пересічні громадяни могли купити їх в аптеках. На цьому наголосив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час онлайн-брифінгу. «Ця проблема існує у всьому світі, і навіть США та європейські країни сьогодні теж мають проблеми із засобами захисту та гігієни, — сказав він. — Але Офіс Президента, Кабінет Міністрів і державні установи роблять все для того, щоб Україна була в першій черзі на отримання всього необхідного. Кожного дня ми приймаємо літаки й вантажі. У цій роботі беруть участь не лише центральні органи влади, а й органи влади на місцях».

За словами А. Єрмака, Президент Володимир Зеленський щодня проводить наради в режимі відеоконференції, у яких беруть участь представники уряду, керівники ОДА, міські голови, і має оперативну, найактуальнішу інформацію. «Безумовно, ми отримуємо сигнали про те, що є проблеми із захисними засобами в деяких аптечних мережах. Але, впевнений, що у найкоротші терміни ситуацію вдасться виправити, і в кожній аптеці можна буде придбати все необхідне», — передає слова чиновника офіційний сайт Президента. Влада ставить акцент на важливості забезпечення всім необхідним медичних працівників — для того, щоб вони могли швидко встановити правильний діагноз і самі були захищеними. «Це дуже важливо, і проблема вирішується кожного дня — щоб лікарні були облаштовані й забезпечені на 100 відсотків усім необхідним», — констатував А. Єрмак.

Керівник Офісу Президента подякував представникам бізнесу, котрі долучилися до захисту країни від поширення коронавірусу. «Усі працюють злагоджено, і, впевнений, що такі випробування згуртовують нас. Вважаю, ми вийдемо з цього більш сильними», — зазначив він. А. Єрмак закликав громадян дотримуватися карантину та уникати зайвих контактів.

Водночас, очільник Офісу Президента прокоментував ситуацію із поширенням відео, на якому фігурує його брат у контексті корупційного скандалу. «Правоохоронні органи мають провести повне, об’єктивне та відкрите розслідування всіх фактів, пов’язаних з відеозаписом», — сказав А. Єрмак. Він акцентував на тому, що відеозапис з’явився за день до розгляду в Верховній Раді важливих для держави законопроектів. І припустив, що це могла бути цілеспрямована акція для зриву голосування. Керівник Офісу глави держави повідомив, що народний депутат, який оприлюднив відеозапис, раніше намагався домовитися про призначення в одне з міністерств свого кандидата. «Тому вважаю, що правильним буде дочекатися висновків правоохоронних органів», — сказав він, наголосивши, що влада не впливатиме на перебіг розслідування цієї справи.

Фото president.gov.ua