Про це йдеться у заяві представництва США в Альянсі, поширеній через Твіттер.

У США наголосили, що вони, як і раніше, залишаються відданими стабільності у Чорноморському регіоні. "Підтримка майбутнього членства в НАТО Грузії та України залишається незмінною", – йдеться у документі.

Напередодні, 2 квітня, міністри закордонних справ країн-членів НАТО погодили новий пакет підтримки для України і Грузії.

"Ми вирішили ще більш поглибити наше партнерство з Україною і Грузією, в тому числі за допомогою навчань у стратегічному регіоні Чорного моря, а також спільну роботу у протистоянні кіберзагрозам, зокрема обмін радіолокаційними даними", – наголосив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. За його словами, новий пакет підтримки передбачає військові навчання і додатковий доступ до навчальних програм НАТО.

Після засідання Ради міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу, яке відбувалося у форматі захищеної телеконференції, Єнс Столтенберг вкотре закликав Росію припинити вогонь на Донбасі.

"Коли йдеться про Донбас, ми бачимо, що попри заклики до Росії припинити військову активність підтримувані Росією сепаратисти продовжують атакувати українські сили на сході країни. І ми бачимо порушення режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях", – заявив Єнс Столтенберг.

Він зазначив, що ці порушення підтверджуються не тільки Україною, а й звітами спостерігачів ОБСЄ. Але останні, за його словами, через карантинні обмеження не мають змоги повноцінно працювати.

Вл. інф.