У березні у парламенті зареєстрували 176 проектів законів та постанов. Найбільшу кількість подали народні депутати – 158, що становить 89,8%, Кабінет Міністрів України – 14 (8%), Президент України – 4 (2,3%), – свідчить дослідження.

Упродовж минулого місяця Верховна Рада прийняла 13 законопроектів, з яких дев'ять подали народні депутати та по два – Кабінет Міністрів і Президент України. Майже половина підтриманих законів були спрямовані на протидію коронавірусу. Ще два важливі ухвалені закони – про реформування банківської системи та запровадження вільного ринку землі.

У березні у парламенті відбулося 934 голосування та 393 тисячі 534 натискання на кнопку системи "Рада", підрахували в "ОПОРІ".

Шість законопроектів, що пов'язані з боротьбою з коронавірусною інфекцією, мають 74,5% підтримки народних депутатів.

За підрахунками "ОПОРИ", за підсумками роботи у березні 15 депутатів можуть залишитися без коштів на виконання депутатських повноважень за цей місяць. Адже вони пропустили понад 30% голосувань у парламенті. Рішення щодо цих депутатів мають прийняти у Комітеті з питань Регламенту депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України.

Найбільше у березні виступали депутати фракції "Опозиційна платформа – За життя". Лідерами з виступів у парламенті є Нестор Шуфрич (ОПЗЖ), який виступав 132 рази, Олександр Колтунович (ОПЗЖ) – 80 разів, Наталія Королевська (ОПЗЖ) – 62 рази. До ТОП-12 промовців також увійшли Олександр Качний (ОПЗЖ), Михайло Папієв (ОПЗЖ), Олександр Пономарьов (ОПЗЖ), Анатолій Бурміч (ОПЗЖ), Микола Скорик (ОПЗЖ), Юрій Павленко (ОПЗЖ), Олег Волошин (ОПЗЖ), Вадим Івченко (Батьківщина), Олексій Гончаренко (ЄС).

"Голос України"