"Наша політична сила йшла на дочасні парламентські вибори з тими самими намірами, що й Президент Володимир Зеленський, – побороти корупцію та брехню можновладців, – ідеться в повідомленні. – Шлях до цього – нульова толерантність до будь-яких корупційних дій і неправди, хоч би з яких кабінетів вона виходила. Тому ми як ніхто інший зацікавлені в об'єктивному розслідуванні всіх обставин ситуації навколо згаданих записів. Ми закликаємо правоохоронні та антикорупційні органи України провести ретельне розслідування, яке має встановити, чи були факти корупції, а якщо були, то якої шкоди і які саме особи завдали державі".

"Слідство має також встановити, хто здійснював записи та які мотиви були в цих людей, -– наголошують однопартійці. – Ми заявляємо про неприпустимість будь-якого тиску під час слідства на учасників цієї ситуації з боку правоохоронних та антикорупційних органів, посадових осіб органів державної влади. Слідство має бути об'єктивним, неупередженим і повинно надати остаточні відповіді на питання, які сьогодні є в народних депутатів, громадськості та всього українського народу. У разі встановлення факту корупційних діянь або інших злочинів усі винні мають бути покарані відповідно до закону, незалежно від звань, посад, родинних зв'язків та наближеності до влади".

Раніше

Народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата глави Офісу Президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади. На підставі цих плівок народний депутат подав звернення до НАБУ з проханням "провести перевірку обставин" і, за умови виявлення ознак злочину, зареєструвати кримінальне провадження та розпочати досудове слідство. Натомість нині в ДБР розслідують також справи, відкриті саме через оприлюднення цих відео.