На цьому наголосив голова партії, перший заступник керівника фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Ми досліджували правові механізми в тих країнах, де нині вибори переносять. Там далеко не скрізь є зрозумілий правовий механізм. Якщо би раптом на момент оголошення виборів – у середині-кінці липня – тривав карантин, то, можливо, подібні розмови могли би бути. Але зараз початок квітня. Інша справа, як їх проводити в контексті бюджету. По-перше, зі стабілізаційного фонду начебто можна буде потім повернути кошти. Але як це технічно і організаційно зробити – поки що розуміння мало. Тому Центральній виборчій комісії все-таки доведеться, напевно, відштовхуватися від секвестрованого бюджету", – зауважив О.Корнієнко в інтерв'ю одному з видань.

Інший момент, додав народний депутат, полягає у тому, що через коронавірус ці вибори будуть кроком назад у технологічному і організаційному плані з боку ЦВК. Тому що секвеструється не тільки сума на вибори, але і сума на апарат Центральної виборчої комісії, яка планувалася на переоснащення IT, перезапуск системи "Вибори". "Очевидно, наші хороші ідеї технологізації виборів, наприклад, робити електронні протоколи, будуть на паузі до тих пір, поки в бюджеті з'являться кошти", – сказав він.

"Вибори можна провести, ми їх не відхиляємо і не плануємо скасовувати. Ми будемо шукати оптимальний варіант, як піти назустріч уряду в тих сумах, які вони запитують, і одночасно зберегти можливість провести вибори на якісному рівні", – повідомив політик, зауваживши, що частина змін до Виборчого кодексу, які нині опрацьовуються, будуть політичними, зокрема може бути знижено поріг, щоб у більшості міст вибори відбувалися за відкритою пропорційною системою. Крім того, може бути скорочено передвиборну рекламу за державний рахунок.