Він закликав людей у час пандемії коронавірусу перейматися не тим, чого їм бракує, а тим, як вони можуть полегшити страждання інших.

«Бо мірилом життя є любов… Стараймося зав’язати контакт з тим, хто страждає, хто є самотнім і нужденний. Не думаймо лише про те, чого нам не вистачає, але про добро, яке можемо зробити», – сказав Папа. Він нагадав, що віряни покликані «не зрадити те, для чого були створені», й «не покинути те, що є найважливішим». І драма, яку світ переживає зараз, спонукає «серйозно ставитися до того, що серйозне, не губитися в дріб’язкових речах».

Також Папа Римський звернувся до молоді й закликав «розвивати і свідчити надію, великодушність та солідарність, яких ми потребуємо в цей важкий час». Також нагадав, що 6 квітня з ініціативи ООН відзначають Всесвітній день спорту. Він зауважив, що протягом цього періоду чимало змагань скасовано, але на перше місце вийшли найкращі плоди спорту: витривалість, командний дух, братерство, здатність викладатися на сто відсотків… «Отож розвиваймо спорт на благо миру та розвитку», – закликав Папа.

Окрім того, Святіший Отець заохотив «тих людей та сім’ї, що не матимуть змоги брати участі в літургійних відправах, збиратися на молитву вдома, отримуючи допомогу також і від технологічних засобів». «Духовно пригортаймося до хворих, до їхніх родичів, до тих, які з великим самозреченням піклуються про них; молімося за померлих, у світлі пасхальної віри. Кожен має місце в нашому серці, в нашій пам’яті, в нашій молитві. Навчімося від Пресвятої Марії внутрішньої тиші, зору серця та люблячої віри, щоб іти за Ісусом хресною дорогою, що веде до слави Воскресіння. Вона прямує разом з нами та підтримує нашу надію», – сказав Папа.

Богослужіння при кафедральному престолі було здійснено з дотриманням приписів, упроваджених з метою запобігти поширенню вірусу, інформує Vatican News.

Фото зі сторінки у Фейсбуці Vatican News.