Тут запроваджено комендантську годину з 20.00 до 8.00, заборонено проведення весіль та інших масових урочистостей, а на похоронних церемоніях дозволено бути присутніми лише священнослужителям і найближчим родичам померлого. Заборонено спілкуватися з дітьми, які живуть постійно з одним із розлучених батьків, другому з подружжя. Також заборонено відвідування близьких родичів, які мешкають у різних місцях, навіть якщо хтось із них хворіє і потребує догляду. Опікуватися про них відтепер будуть представники патронажних служб, з якими офіційна влада укладатиме договори.

На островах припинено всі будівельні роботи, закрито сувенірні крамниці й невеликі продовольчі магазини. На вулицях дозволено робити фізичні вправи поодинці чи в присутності ще одного партнера. Вигулювати домашніх улюбленців можна тільки 15 хвилин і лише в безпосередній близькості від будинку.

Влада пообіцяла переглянути чинність строгих заходів безпеки через 14 днів. І залежно від ситуації скасувати деякі з них чи навпаки – запровадити ще суворіші, щоб коронавірус не викосив усіх мешканців цих мальовничих і популярних островів.

Фото: ekathimerini.com