За їхніми словами, багато продуктів харчування можуть закінчитися і вартість їжі підвищиться, якщо весняні польові роботи не будуть проведені вчасно, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

На фінських фермах традиційно працюють сезонні працівники з України, Росії й Таїланду. Агентство інформує, що нині міністерство праці вивчає можливість організувати чартерні рейси для українських працівників. За словами старшого фахівця мінпраці Лаури Перхеентупа, українці повинні будуть пройти двотижневий карантин, перш ніж вирушити на ферми. Тож у міністерстві в терміновому порядку працюють над цим планом.

За словами чиновниці, йдеться приблизно про 1500 працівників з третіх країн – вони критично важливі для фінського сільського господарства.

Також у Фінляндії планують запустити спеціальну рекламну кампанію з тим, щоб залучити на ферми місцевих жителів, відправлених в примусову відпустку, а також студентів, школярів і біженців.