Вода з Південного Бугу, що централізовано подається в будинки мешканців Вінниці, відповідає вимогам державних санітарних норм за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками. Простіше кажучи, придатна для пиття.

Якість води в умовах карантину перевірили фахівці міського управління Держпродспоживслужби.

«Згідно з отриманими експертними висновками, всі проби питної води централізованого постачання, відібрані в контрольних точках, відповідають Державним санітарним нормам та правилам «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», —- йдеться у повідомленні Вінницького міського управління Держпродспоживслужби.

Відбір проб здійснювали у місці водозабору комунальним підприємством «Вінницяводоканал», а також там, де скидають воду з очисних споруд, та на відстані ста метрів вище і нижче від цієї точки. Одночасно провідний фахівець-хімік управління провела дослідження води на вміст розчиненого кисню.

Крім загального висновку про придатність води для споживання, показників за окремими параметрами управління не оприлюднило.

Нагадаємо, третій рік поспіль триває розчищення річки Південний Буг та її приток від намулу в межах Вінниці. Уже розчищено дно в місці забору води підприємством «Вінницяводоканал». Оздоровлюють річку спільними коштами бюджету міської і обласної влади. Паралельно модернізують систему водопостачання, що також позитивно позначається на якості води, яку отримують вінничани.

Вінницька область.