— Плануємо поетапно перейти протягом 2020-2021 років, — ділиться планами міський голова Володимир Тірон (на знімку). — Нині у Кам’янці на централізованому опаленні перебувають усі багатоквартирні будинки, два дитсадки, музична школа та адміністративне приміщення райдержадміністрації, міської та районної рад.

За умов щорічного зростання цін на природний газ, мешканці багатоквартирних будинків поступово почали переходити на індивідуальне електричне опалення. Сьогодні із 1800 квартир на централізованому опаленні залишилося 409. Ця обставина ще більше актуалізувала проблему. Адже для тих, хто лишився на централізованому опаленні, тарифи за теплопостачання стали майже непідйомними. На тепер плата за тепло у райцентрі одна із найвищих по Україні.

— Відомо, що автономне опалення ефективніше і вигідніше за центральне, — зазначає директор Кам’янського комунального підприємства теплових мереж Олександр Темний. — Споживачі не утримують трудомістку систему теплопостачання, котельні, зношені тепломережі та безкінечні ремонтні роботи на них за власні кошти. Кожен споживач самостійно може управляти теплопостачанням: регулювати температуру у квартирі чи й зовсім за потреби виключати. Ну й, звісно, власників осель задовольняє незрівнянно нижча ціна за опалення.

Сьогодні міська влада Кам’янки звернулась до РЕМ для проведення розрахунків щодо збільшення потужності електромереж житлових будинків, заміни кабелю на потужніший та повного обрахунку вартості послуг. Це все необхідно для поетапного переведення житлового фонду міста на індивідуальне опалення й повне відключення від централізованого у 2021 році.

Крім вигідніших умов і ціни на теплопостачання для власників квартир, міська скарбниця також матиме відчутну економію бюджетних коштів. Адже на автономне електричне опалення перейдуть й дошкільні дитячі заклади, музична школа, адміністративне приміщення.

Черкаська область.

Фото прес-служби  Кам’янської міськради.