На півдні Франції за порушення правил карантину оштрафували чоловіка, який вигулював кішку на 8-метровому повідку, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Franceinfo. Променад чоловіка зафіксував дрон. І хоч порушник карантину намагався втекти, його перехопили жандарми і виписали штраф у 135 євро. Як зауважили правоохоронці, кицька не виглядала як така, що звикла до подібних прогулянок. Раніше французькі ЗМІ повідомили, що 18-річного громадянина засудили до трьох місяців ув’язнення після четвертого порушення карантинних обмежень.

Франція нині є однією з країн ЄС, де запроваджено найжорсткіші правила карантину. На жаль, кількість смертей, спричинених ускладненнями від коронавірусу, продовжує зростати. 6 квітня в країні зафіксували  605 летальних випадків. Учора зранку кількість виявлених заражень становила 98 010, померло — 8 911. При цьому міністр охорони здоров’я Олів’є Веран вважає, що «пік епідемії ще не досягнуто». Він повідомив, що госпіталізованих все ще більше, ніж пацієнтів, які виходять з лікарні. Нині в країні видужало від COVID-19 17 250 чоловік.

Натомість про стійке зменшення кількості заражених та смертей говорять в Італії, де пік захворюваності вже позаду.

6 квітня істотно зменшилася кількість смертей від коронавірусу у Великій Британії. Їх зафіксували на  200 менше, ніж 5 квітня. Водночас тривожною новиною для країни стало переведення хворого на коронавірус прем’єр-міністра Бориса Джонсона до реанімації у зв’язку з ускладненням стану здоров’я. Світові лідери, в тому числі й Президент Володимир Зеленський, висловили Джонсону підтримку. Замінити його «там, де це необхідно», прем’єр-міністр попросив міністра закордонних справ Домініка Рааба.

Станом на вчорашній ранок у світі було виявлено 1 356 292 випадків захворювання на COVID-19. 75 758 осіб померло, 290 554 — видужало.