Об’єкт добудовують у рамках президентської програми «Велике будівництво». Цього року його планують здати в експлуатацію.

«З обласного бюджету заплановано 4,7 млн грн, загальна вартість об’єкта — 12,4 млн грн. Зараз усі будівельні роботи тривають з дотриманням карантинних заходів, серед яких — допустима кількість будівельників, дотримання безпечної дистанції, використання захисних масок і рукавиць, дезінфекція робочих місць», — розповіла заступник голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Зараз будівельники працюють над внутрішніми роботами: облаштовують душові кабіни та роздягальні. На черзі — покриття спеціальним лінолеумом спортивної зали. Потому розпочнуть благоустрій території: встелять бруківку навколо спорткомплексу, встановлять огорожу та облаштують зелену зону. Паралельно йде закупівля спортивного інвентарю, зокрема, глядацьких стільців, футбольних воріт та різного знаряддя в тренажерний зал.

За словами Бродницького сільського голови Віталія Полюховича, місцеві футбольна та волейбольна команди завжди займають перші місця на рівні області. Тож важливо, що спортивний заклад буде сучасним і адаптованим для різних ігрових видів спорту. Та й діти мають рости здоровими, фізично загартованими, чому сприяє заняття фізкультурою і спортом.

А ось у місті Березне в рамках президентської програми «Велике будівництво» вже завершують будівництво дитячого садка на 150 місць (на знімку), на який так чекають малюки та їх батьки. Адже це дасть можливість частково вирішити проблему з тим, щоб діти відвідували такі заклади, готувались до школи. З дотриманням карантинних вимог (допустима кількість працівників, дотримання безпечної дистанції, використання захисних масок і рукавиць, дезінфекція робочих місць) будівельники проводять внутрішні опоряджувальні роботи всередині приміщення. Працюють також над благоустроєм.

На зведення довгоочікуваного об’єкта цьогоріч ДФРР запланував виділити 28 мільйонів гривень, ще понад 3 мільйона гривень надійдуть в рамках співфінансування з міського бюджету, розповіли в департаменті будівництва та архітектури Рівненської ОДА.

За словами місцевих жителів, потреба в такому дошкільному закладі з’явилася давно, адже Березне — місто з позитивною демографічною ситуацією.

Рівне.

Фото прес-служби РОДА.