Із них 52 летальні, 35 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 206 нових випадків.

У Києві на цей само момент підтверджено 15 нових випадків захворювання на COVID-19, загалом — 294 хворих. Про це повідомив під час брифінгу голова КМДА Віталій Кличко, наголосивши, що більшість мешканців столиці, у яких виявлено коронавірус, — це люди молодого і середнього віку.

Водночас у ЦГЗ побачили тенденцію до зменшення кількості нових випадків захворювання, спричиненого коронавірусом, і пов’язали її з карантинними заходами. Однак говорити про зняття обмежень, запроваджених з метою протидії поширенню COVID-19, зарано. Необхідно, щоб тенденція до зниження кількості нових випадків захворювання стала стійкою. Про це заявив начальник відділу епіднагляду за інфекційними хворобами ЦГЗ Роман Родина в коментарі «Громадському».

Своєю чергою головний санітарний лікар МОЗ Віктор Ляшко зазначив: «Наша динаміка показує, що найчастіше госпіталізація хворих з коронавірусною інфекцією відбувається на третій-сьомий день від моменту появи симптомів... Укотре закликаємо у разі появи симптомів одразу звертатися до свого сімейного лікаря чи на номер 103. Там є лікарі, які мають надати консультації й обрати тактику подальшого лікування хворого з
COVID-19. Самолікування неприпустиме», — заявив Ляшко, виступаючи вчора на брифінгу.

А ЦГЗ на своїй сторінці в Фейсбуці опублікував підстави, за яких показана госпіталізація пацієнтів з підозрою на коронавірус. Серед них ознаки пневмонії та/або дихальної недостатності за наявності рентгенологічно підтвердженої пневмонії, а також підтверджені клініко-лабораторним шляхом сепсис та/або септичний шок, органна/системна недостатності, крім дихальної. Госпіталізації підлягають пацієнти, незалежно від тяжкості стану, які належать до групи ризику (цукровий діабет, хронічна патологія дихальної та серцево-судинної систем, ниркова недостатність, аутоімунні захворювання, важкі алергічні хвороби, онкологічні захворювання тощо). Або якщо у хворого температура вище 38 градусів і вона погано піддається корекції.