Під час брифінгу, присвяченому ситуації з поширенням коронавірусу на Рівненщині, головний лікар КП «Рівненська обласна клінічна лікарня» Рівненської обласної ради Іван Зима вкотре дав роз’яснення щодо режиму роботи закладу в період карантину.

За словами Івана Зими, заклад надає виключно ургентну та невідкладну допомогу. Відмінено планові оперативні втручання та планові госпіталізації, амбулаторно-поліклінічний прийом не проводять. Призупинено роботу підліткового відділення, яке було спрямоване на призов юнаків до служби в ЗСУ.

У закладі лікується до 300 пацієнтів. Лише за останню добу ургентно прийняли 90 осіб.

«Сьогодні заклад працює в напруженому режимі. Медперсонал, який не задіяний до надання невідкладної допомоги, перебуває у планових відпустках. Частину персоналу перевели до інших відділень, де необхідна посилена допомога колегам», — повідомив Іван Зима.

За його словами, з січня 2020 року в медзакладі пролікували 120 пацієнтів з вірусними пневмоніями. На сьогодні у відділенні пульмонології перебуває вісім пацієнтів, а у відділенні інтенсивної терапії — три, один з яких на апараті ШВЛ. Це працівник лікарні. Однак, як запевнив головний лікар, два тести на виявлення COVID-19, які провели цьому пацієнту, дали негативний результат.

У той же час трьом медичним сестрам, які працюють у РОКЛ, підтвердили діагноз щодо коронавірусу. З кінця березня вони перебувають на самоізоляції.

Юлія ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК, керівник прес-служби Рівненської обласної ради.