За даними Університету Джона Хопкінса, за добу кількість смертей зросла на 1 514. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на New York Times.

Загальна кількість підтверджених заражень коронавірусом перевищила 557,5 тисячі. З них майже 100 тисяч – у Нью-Йорку.

У коментарі CNN головний інфекціоніст країни Антоніо Фочі повідомив, що жертви могли б бути значно меншими, якби США почали раніше впроваджувати обмежувальні заходи у зв'язку з пандемією.

Він зазначив також, що "не може гарантувати", що виборці зможуть особисто прийти на виборчі дільниці у листопаді, оскільки восени-взимку можлива друга хвиля епідемії коронавірусу.

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю М. Куомо, як інформує New York Times, повідомив, що зростання кількості нових госпіталізацій та летальних випадків від коронавірусу у Нью-Йорку продовжує сповільнюватися, але поки що рано прогнозувати, коли можна буде послабити карантинні обмеження.

Водночас у Британії вперше за кілька днів істотно зменшилась кількість померлих від коронавірусу. 12 квітня COVID-19 забрав життя 737 хворих. Тож кількість загиблих уперше знизилася після того, як два дні поспіль реєстрували понад 900 летальних випадків. Рекордним показником для Великобританії стали 980 загиблих за добу 10 квітня. Загальна кількість підтверджених заражень у країні зросла до 84 279. Це на 5 288 більше, ніж попереднього дня. Загалом тест на коронавірус пройшли майже 353 тисячі британців.

За даними ВООЗ, на момент написання цього тексту загалом у світі зафіксовано майже 1 млн 700 випадків зараження коронавірусом. Більш як 106 тисяч чоловік загинули від цієї недуги.

Фото: pixabay.com.