Лише за дві години до півночі 11 квітня в Туреччині було оголошено про введення комендантської години на найближчі 48 годин, починаючи з суботи. Всім заборонялося після 24.00 з'являтися на вулицях, а магазинам дали припис закритися. За порушення передбачався величезний штраф у розмірі 2,5 тисячі лір (приблизно 10 тисяч гривень). Турки, які вже готувалися відійти до сну, проклинаючи владу, миттєво кинулися в магазини й аптеки, щоб запастися продуктами і ліками на вихідні дні. Турецькі телеканали показали, як біля магазинів у Стамбулі, Анкарі та Анталії скупчилося безліч людей і спалахували бійки за недотримання черг. З полиць змітали хліб, борошно, воду, сири, ковбаси.

Щоб хоч якось заспокоїти ситуацію, влада здала назад і оголосила, що аптеки і булочні все ж працюватимуть, але люди вже масово висипали на вулиці та піддалися паніці. Політики поклали провину за це на міністерство внутрішніх справ, з ініціативи якого з величезним запізненням було оголошено про введення комендантської години, і зажадали негайної відставки міністра Сулеймана Сойлу. Йому нічого не залишалося, як подати президентові прохання про свою добровільну відставку. У заяві міністр повністю взяв на себе відповідальність за всі наслідки щодо введення комендантської години, що діяла до ранку 13 квітня.

"Я залишаю посаду міністра внутрішніх справ, на якій з честю виконував усі обов'язки", – заявив Сойлу. Але президент Туреччини Реджеп Ердоган не прийняв його прохання про відставку і запропонував продовжити роботу, офіційно повідомило Управління у зв'язках з громадськістю адміністрації президента.

Фото: dw.com