Про це заявило Посольство Франції в Україні.

Мова про указ президента РФ № 201 від 20 березня 2020 року, який забороняє особам без російського громадянства володіти землею на значній частині території анексованого Криму та міста Севастополя.

«Два заходи — примусовий призов і заборона іноземцям володіти землею в Криму, вжиті російською владою з різницею в кілька днів, чудово ілюструють стратегію примусової інтеграції, яку Росія реалізує у Криму, і яка повністю суперечить нормам міжнародного права», — заявляє Посольство Франції в Україні у Twitter. «Після шести років незаконної анексії Криму Росією Франція зберігає тверду прихильність повному відновленню суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів», — підкреслюють французькі дипломати.

Нагадаємо, 20 березня 2020 року Путін підписав указ № 201, яким до переліку територій РФ, на яких «іноземні громадяни, особи без громадянства та іноземні юридичні особи» не можуть мати у власності земельні ділянки, включені окремі райони тимчасово окупованої території півострова Крим.