Про це повідомила директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької облдержадміністрації Оксана Головко.

Після опитування представників 241 лікувального закладу Донецької області міжнародні партнери розробили плани реагування. За словами Оксани Головко, закладам охорони здоров’я необхідні не тільки суто медичні засоби допомоги, а й, великою мірою, вони відчувають потреби не медичного характеру. Йдеться про облаштування боксів для пацієнтів, наявність теплої води, ширм, холодильників, бойлерів тощо.

«Міжнародна організація UNIСEF, що надає Донеччині свою підтримку в подоланні інфекції COVID-19, працює у двох напрямах: перший — заходи медичного характеру і другий — це зниження навантаження для соціально не захищених верств населення. До 17 квітня організація поставить в регіон 20 концентраторів кисню, до кінця квітня планується додаткова передача ще 50 таких концентраторів і відповідних аксесуарів до них, включаючи канюлі, маски, фільтри, пульсо-ксиметри тощо», — розповіла Оксана Головко.

Донецька область.