Тур де Франс-2020 (на знімку з архіву) мав тривати з 27 червня по 19 липня. Однак нещодавнє рішення президента Франції Еммануеля Макрона про заборону публічних заходів до 11 липня унеможливило проведення перегонів у заплановані терміни.

При цьому скасовувати змагання організатори не планують:

«З огляду на те, що провести Тур де Франс у заплановані терміни неможливо, ми консультуємося з UCI (Міжнародним союзом велосипедистів), щоб знайти нові дати», — заявили організатори «Великої петлі».

З великою часткою ймовірності, Тур де Франс буде проведено в серпні-вересні, що призведе до перенесення іспанської Вуельти. Джиро д’Італія, які мали відбутися в травні, можливо, перенесуть на кінець жовтня.

Генеральний менеджер французької команди Ag2r La Mondiale Венсан Лавен заявив, що проведення Тур де Франс необхідно для фінансового виживання команд, і висловив сподівання, що перегони не скасують.

* * *

Кабінет Міністрів на вчорашньому засіданні одностайно проголосував за зміни до постанови «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», якими дозволено членам національних збірних України повернутися до тренувань у спортзалах в індивідуальному режимі. Також рішення уряду стосується бігу, їзди на велосипеді і тренувань паралімпійців-візочників.

Фото Advanced Television.