Про це під час недавнього брифінгу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Що ми бачимо, так це те, що Росія підтримує військову присутність поблизу кордонів НАТО, в тому числі в Чорному морі. Водночас вони також продовжують підтримувати сепаратистів на сході України, — засвідчив генсек Альянсу. — Це частина проблем безпеки, з якими ми стикаємося. Ми зіштовхувались з ними до кризи COVID-19, і ми зіткнулися з ними під час кризи COVID-19. І я очікую, що вони будуть і після того, як ця криза закінчиться».

За його словами, це ще один доказ того, що НАТО має підтримувати боротьбу з COVID-19, але водночас виконувати свій основний обов’язок — захищати всіх союзників, інформує УНН.

«Ми також розширили свою присутність в Чорноморському регіоні на суші з урахуванням присутності в Румунії бригади Tailored Presence та на морі й у повітрі. Також тісно співпрацюємо з країнами-партнерами в

Чорноморському регіоні, такими як Грузія і Україна», — додав Столтенберг.

До речі, вчора відеоконференція міністрів оборони країн — членів Альянсу була присвячена дезінформаційній кампанії, яку почали вести РФ та Китай стосовно коронавірусу в США та Європі.

Тим часом Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим відправило до Гааги відомості про військові злочини РФ у Криму. Зокрема, згадується масове позбавлення права власності громадян України на анексованому півострові. Зазначається, що такі дії держави-окупанта призводять до серйозних порушень норм міжнародного гуманітарного права та прав людини, в тому числі, й положень статті 1 Протоколу 1 ЄКПЛ щодо права мирно володіти своїм майном.