«Аналізуючи статистику захворілих в Україні, в останні дні можна відзначити певну стабілізацію. Різкого стрибка не сталося й завдяки свідомості громадян, які постійно дотримуються самоізоляції. І це слід продовжувати. Маємо чітко усвідомити: розслаблятися зарано, розслаблятися небезпечно! Якщо Італія та Іспанія вже пройшли або проходять пік епідемії, то у нас попереду ключовий, визначальний період. Це саме 20-ті числа квітня», — сказав глава держави та наголосив, що саме тому так важливо, щоб на Великдень кожен українець залишався вдома.

У цьому контексті Президент згадав ситуацію у Києво-Печерській лаврі, де виявлено вже майже 100 захворілих на коронавірус та є два летальні випадки. «Ця ситуація демонструє, що для коронавірусу не важливі ваші національність, стать або віросповідання. Демонструє, що не можна ставитися до хвороби легковажно. Тому вкотре закликаю вас на Великодні свята бути вдома. І я радий, що, згідно із соціологічними опитуваннями, майже 90 відсотків українців так і планують зробити», — зазначив В. Зеленський та наголосив, що трансляцію богослужінь з усіх церков здійснюватимуть українські телеканали.

За словами Президента, якраз від поведінки людей на Великдень залежатимуть подальші терміни карантину. «Ми всі хочемо якнайшвидше подолати хворобу, мати хороше і традиційне літо. Тож давайте разом постараємось заради спільної мети і будемо святкувати вдома», — зазначив він, додавши, що це стосується не лише освячення Великодніх кошиків, а й традиційних походів у гості та на природу.

Глава держави також торкнувся ситуації в Чорнобильській зоні відчуження. За його словами, пожежу вже ліквідовано, а загрози для атомної електростанції та сховища відпрацьованого палива немає. «Ми пам’ятаємо уроки 26 квітня 1986 року і ніхто не буде приховувати від вас правду. Наразі правда полягає в тому, що ситуація контрольована, а радіаційний фон у столиці та Київській області — у межах норми», — запевнив він та наголосив, що поліція вже затримала осіб, які спровокували виникнення пожежі, і вони понесуть сувору відповідальність.

«Щиро дякую нашим пожежникам та рятувальникам за мужнє виконання обов’язку», — сказав він та підкреслив, що коли хтось усе ще думає палити траву, то нехай пам’ятає, що після ухвалення парламентом закону про посилення відповідальності це може коштувати їм 153 тисячі гривень або навіть позбавлення волі.

Крім того, Президент подякував Верховній Раді за ухвалення змін до держбюджету, що дозволить підтримати медиків, забезпечити лікарні необхідними засобами, надати допомогу пенсіонерам, малозабезпеченим, підприємцям та тим, хто втратив роботу.

«Упевнений, громадяни оцінять роботу депутатів, які стали на бік народу», — наголосив В. Зеленський.

Інформуючи про боротьбу з коронавірусом, Президент повідомив, що зараз кількість щоденних тестувань уже збільшено втричі. Крім того, днями очікується прибуття трьох літаків, які продовжують доставляти засоби індивідуального захисту та медичне обладнання, а наступного тижня — іще восьми.

Скріншот відео з сайту president.gov.ua