Дуже просимо допомоги у вирішенні питання облаштування світлофорів на перехресті вулиць Конєва і Касіяна в Голосіївському районі Києва. Мало не щодня тут стаються аварії, оскільки перехрестя не регульоване. Є лише знак «Поступися дорогою» високо вгорі на вулиці Конєва, який у туманну чи дощову погоду майже не видно.

Вулиця Маршала Конєва має шість смуг, але не оснащена ні освітленням, ні видимою розміткою, ні переходами! На перехресті вона з’єднується з чотирисмуговою вулицею Василя Касіяна. Водії і пішоходи розгублюються на нерегульованому перехресті. Як наслідок — дуже часті аварії.

Ситуація погіршується й тим, що вздовж дороги замість тротуарів розміщено автостоянки. І жителям мікрорайону — дітям і літнім людям, батькам із візочками, — коли вони йдуть в напрямку метро, доводиться обходити машини або крокувати просто проїжджою смугою.

Ми, мешканці будинку 2/1 по вулиці Касіяна, впродовж чотирьох років не раз зверталися до органів влади: в Центр організації дорожнього руху, до Голосіївської РДА, Київської міської держадміністрації, але щоразу нам надсилають відписки: або світлофор у цьому місці не передбачений, або відсутнє фінансування на його встановлення.

Ще в лютому в Голосіївській райдержадміністрації провели з цього приводу нараду із представниками забудовника «Аркада», гаражним кооперативом «Дублер», представниками автостоянки та іншими відповідальними організаціями. На наше звернення Голосіївська РДА відповіла, що саме забудовник «Аркада» мав облаштувати ділянку дороги по вулиці Конєва, де відсутній тротуар. Цікаво, що незавершене будівництво «Аркади» та процес прокладання інженерних мереж, на які посилається у відповіді РДА, не заважають облаштуванню автостоянок уздовж дороги, а до тротуару руки так і не доходять.

А поки «розв’язують» цю проблему, трагедії стаються мало не щодня! 7 лютого — чергова аварія на перехресті вулиць Конєва та Касіяна. 10 лютого об 11-й годині ранку — жахливе ДТП на цьому перехресті: внаслідок зіткнення двох автівок до реанімації потрапили три людини. 20 лютого легковик на цьому само перехресті влетів у тролейбус. 26 лютого ми знову були свідками зіткнення машин на цьому-таки місці. 3 березня ввечері «швидка допомога» забрала пішохода, який опинився на капоті легковика просто на пішохідному переході, який важко помітити, особливо в темряві. І це лише впродовж останнього часу. З усіх вищезазначених подій є фото та відео.

Але ж це тільки ті трагедії, які ми встигли задокументувати...

Скільки часу триватимуть перемовини із забудовниками, гаражними кооперативами та автостоянками? Скільки людських жертв ще має бути, щоб з’явився тротуар уздовж шестисмугової дороги, де пішоходи, діти змушені ходити по проїжджій частині, ризикуючи життям? Чому ділянка вздовж дороги по вулиці Конєва, де має проходити тротуар, зайнята автостоянкою? Що заважає перенести паркан автостоянки від узбіччя на п’ять метрів та звільнити місце для тротуару? Скільки часу може розроблятись проектна документація зі встановлення світлофора на аварійному перехресті (а цей процес триває з 2016 року)?

На ці запитання ніхто з керівництва міста не дає відповіді впродовж 4чотирьох років. Дуже просимо про допомогу.

З повагою мешканці будинку
по вулиці Касіяна, 2/1.

Усього 21 підпис.

Фото: magnolia-tv.com