Під час прес-брифінгу в Краматорську.

«Вітаю мешканку Мирнограда з одужанням і дякую їй та її колегам за сумлінне виконання професійних обов'язків», — зазначив очільник Донецкої області.

На прес-брифінгу в Краматорську Павло Кириленко зазначив, що в розрізі регіонів Донеччина посідає п'яту сходинку знизу за кількістю інфікованих коронавірусом у країні. Поруч із нею Луганська, Чернігівська та Миколаївська області.

Відносно невелику кількість випадків зараження коронавірусом на Донеччині очільник області пов'язав, зокрема, з незначним потоком осіб, що повернулися в регіон із країн з небезпечною епідемситуацією.

За словами голови ОДА, чималу роль відіграє самодисципліна більшості пацієнтів, у яких виявили коронавірус.

56-річний житель Слов'янсь-ка, котрий отримав позитивний результат ПЛР-тесту на COVID-19, на початку квітня прибув з Латвії, і відтоді, навіть ще не маючи лабораторного підтвердження інфікування, перебував на самоізоляції.

«Саме цей випадок я вважаю прикладом соціальної відповідальності громадянина, — підкреслив голова ОДА. — Після повернення з робочої поїздки чоловік відокремився від членів сім'ї, і навіть сина відправив до родичів, щоб з ним не контактувати».

На цей час стан здоров'я пацієнта, в якого було зареєстровано 12-й в області випадок коронавірусу, оцінюється як задовільний, він отримує амбулаторне лікування вдома.

Загалом у Донецькій області шестеро пацієнтів з COVID-19 одужали, п'ятеро продовжують лікування, один випадок став летальним.

Донецька область.

Фото автора.