За словами директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої, йдеться про суму у понад 18 мільярдів доларів.

"У нас є повна підтримка членів фонду в тому, щоб збільшити можливості МВФ для пільгового фінансування. Наша мета – потроїти те, що ми робимо для цих країн", – сказала глава МВФ, інформує Reuters.

Вона додала, що нинішня криза має безпрецедентний характер, оскільки зі 189 членів МВФ допомогою фонду цікавилися 102 країни.

Раніше МВФ звільнив від обслуговування боргів 25 країн, серед яких Афганістан, Таджикистан, Ємен та інші країни Азії та Африки.

У Міжнародний валютний фонд надійшло майже 80 звернень з проханням надати фінансову підтримку в боротьбі з пандемією коронавірусу. МВФ готовий віддати увесь резервний фонд на боротьбу з цією недугою. Серед держав, які просять розширити підтримку, є і Україна.

Нагадаємо, уряд продовжує переговори з фондом з приводу відкриття нової програми розширеного фінансування (EFF). Під час нещодавнього брифінгу стосовно перемовин з Києвом директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен заявив: "Існує низка проблем, які залишаються нерозв'язаними, і я впевнений, що вони скоро будуть подолані, і що ми можемо рекомендувати програму нашому правлінню. Скажімо, ми добре просунулися, і це, звичайно, дасть Україні більше ресурсів для розширення свого політичного простору в боротьбі з цією кризою".

Фото pogliad.ua.