Як розповів прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, на цьому зійшлися лідери держав "Великої сімки" під час телефонної розмови.

"Під час розмови ми всі визнали, наскільки важливо й надалі координувати та співпрацювати у наукових питаннях щодо пандемії, працювати над заходами з охорони громадського здоров'я по всьому світу, ділитися інформацією про розроблення вакцини та вірогідне лікування. Існує потреба у міжнародній координації, і ВООЗ є важливою складовою цієї співпраці та координації", – сказав Трюдо.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Дональд Трамп заявив, що США тимчасово припиняють виділення коштів на фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"Реальність така, що ВООЗ не змогла вчасно отримати прозору інформацію, опрацювати та поділитися нею в належний спосіб", – зазначив американський лідер.

Раніше рішення президента США розкритикував Генсек ООН Антоніу Гутерріш, наголосивши, що нині не час для такого кроку.

Станом на 16 квітня кількість випадків коронавірусу у світі перевищила 2 мільйони, інформує Укрінформ.

Нагадаємо, ВООЗ – це спеціалізована установа Організації Об'єднаних Націй, яка опікується проблемами охорони здоров'я у світовому масштабі. Штаб-квартиру розташовано в Женеві (Швейцарія). До складу ВООЗ на 2020 рік входить 194 країни. Організація має шість напівавтономних офісів та 150 офісів по всьому світу. Всі країни-учасниці організації платять щорічні внески до ВООЗ, на які організація провадить діяльність.