У п'яти із них – чотирьох мешканців Сарненського та однієї Володимирецького району – є реальна перспектива одужання. Адже перші ПЛР-тести показали у них негативні результати.

– Сьогодні відправили на дослідження у Рівненський обласний лабораторний центр із допомогою ПЛР-тестів повторно їх проби. Якщо ж вони покажуть негативний результат, п'ять пацієнтів вважатимуться такими, що одужали, і їх буде виписано додому, – розповів головний лікар Сарненської ЦРЛ Василь Іванюк.

Знову хочеться підтримати сарненських медиків, які просять керівництво області обладнати на базі Сарненської міжрайонної СНІД-лабораторії лабораторний центр для досліджень підозр на коронавірус.  Тоді могли б оперативніше отримувати результати. Для цього все є: приміщення, кадри. Потрібно лише обладнання. Такий лабораторний центр зміг би обслуговувати північні райони Рівненщини (300 тисяч населення).

Якщо обласна влада не допоможе з лабораторним центром, то, може, на обладнання для нього змогли б спрямувати кошти з бюджетів трьох районів і міста Вараш, які приписані до цієї базової Сарненської ЦРЛ. А може, долучиться соціально відповідальний бізнес – благодійний рахунок у медзакладу є.

Рівне.