У Болгарії перед святковими днями, які почалися з 17 квітня, за рекомендацією національного оперативного штабу по боротьбі з коронавірусом було введено заборону на виїзд і в'їзд автомобільного транспорту до столиці – Софії. Це було оголошено на брифінгу в четвер, який начальник оперативного штабу Венцислав Мутафчійський з міністрами внутрішніх справ і охорони здоров'я скликав на 23 годину.

Новий суворий захід пояснений тим, що вже в четвер після закінчення робочого тижня з Софії в провінцію масово вирушили цілі родини на особистих автомобілях. Тому виникла загроза поширення вірусу по всій країні зі столиці, де зараз зареєстровано найбільше заражених коронавірусом. Поліцейським на постах, що встановлені на виїздах з Софії, в четвер після обіду, довелося повертати понад 5000 легкових автомобілів, водії яких не мали поважних підстав для виїзду з міста. Деякі з них пред'являли поліцейським довідки про те, що вони їдуть для виконання службових обов'язків. Але перевірками було встановлено, що ці особи ніде не працюють, бо зареєстровані на біржах праці як безробітні.

На брифінгу також повідомили, що обмеження на виїзд і в'їзд до Софії не діють для вантажних перевезень, автомобілів екстрених служб і службового транспорту. Заборона діятиме до нового розпорядження влади. Для тих, хто їде в столицю на роботу, а потім повертається в приміські села, встановлені так звані вікна для проїзду при пред'явленні відповідного документа – вранці з 6-ї до 8-ї, а ввечері з 18-ї до 20-ї.