Офіційно - смерть одна, але, як стверджує брянський блогер Олександр Чернов, як мінімум ще одну влада приховала - 72-річному пенсіонеру підтверджений діагноз прийшов у день його похорон, але влада цю смерть до загальної статистики не додала.

Причини спалаху місцеві блогери називають дві: перша - від брянської протестантської церкви, де заразилося більше 80 осіб від парафіянки, котра приїхала із західної країни, друга - від місцевих «шабашників», які привезли вірус із Москви.

«Дятьковський, Климовський, Карачевський, Дубровський, Брасівський та інші райони Брянщини - всі вони потрапили в регіональну статистику поширення коронавірусу через місцевих жителів, які вимушено виїхали з рідних місць на заробітки, - пише Олександр Чернов. - Брянські власті не змогли (чи не захотіли) вчасно, з початком пандемії відстежувати їхнє повернення додому».

Так, скажімо, в Дубровському районі перший випадок захворювання виявлено в чоловіка, котрий працював за вахтовим методом у Москві. П’ять днів він проходив амбулаторне лікування, вільно переміщався селищем, але краще не почувався.

Місцева влада заборонила відвідувати цвинтарі. А для виконання цього рішення заблокували входи вантажівками та іншими машинами. «Так, головний вхід на центральне кладовище в Брянську поліція перегородила… великим чорним джипом (не інакше, як якогось начальника) і білим відомчим мікроавтобусом», - пише О. Чернов. На підступах до Ковшівського кладовища в Фокінському районі Брянська і в селищі Локоть з’явились «КАМАЗи», які не дають проїхати легковим автомобілям. Тих, хто приходить пішки, теж не пускають.


На знімку: блокування входу до Центрального та до Ковшівського кладовищ Брянська.

Фото з сайту Олександра Чернова «Брянский ворчун».