На знімку: констебль Хайді Стівенсон (в центрі), яка стала жертвою вбивці.

Один поліцейський дістав травму, яка не загрожує життю.

Стрілець-убивця — Габріель Вортман — зубний лікар, який мав власний бізнес та кілька приватних будинків. Ті, хто знали Вортмана, характеризують його як тихого, м’якого чоловіка і хорошого сусіда. І ось цей тихий чоловік перевдягнувся в поліціянта, сів у власну машину, яка була копією поліцейської, підпалив кілька будинків і почав стріляти в невинних людей. Поліція ще не встановила мотиву цього масового вбивства, проте заявила, що воно не є терористичним актом.

Усе почалося 18 квітня пізно ввечері в тихому приморському селі Портапік, де взимку проживає 60—100 осіб. Він проник до чужого будинку, де розстріляв кількох людей. Потім, пересуваючись автомобілем, продовжував стріляти по людях. Коли Габріель тікав від поліцейських, він спалив свою  машину і вкрав позашляховик. Поліцейські його оточили через 100 км, на заправці біля міста Галіфакс. Там Вортман і загинув під час затримання.

Можливо, його жертвами є ще більше людей. Спочатку оголосили лише про 10 убитих. Це одне з найстрашніших масових убивств в історії Канади.

Ред-Дір (Канада).

Фото з відкритих джерел.

***

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо вже висловив співчуття та назвав ситуацію жахливою. І закликав людей об’єднатися та підтримати один одного в цій трагедії.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття у зв’язку з трагедією в Канаді. «Ми приголомшені й засмучені абсолютно бездушною та жахливою стріляниною, що сталася в Новій Шотландії у Канаді. Молимося за наших канадських друзів», — написав він у Твіттері