У ньому візьмуть участь міністри закордонних справ, які в режимі відеоконференції розглянуть усі питання зі зміцнення співробітництва й координації дій у боротьбі з коронавірусом COVID-19, повідомило турецьке інформаційне агентство «Анадолу».

У самій Туреччині, як повідомив президент Реджеп Ердоган, в 31 провінції по 26 квітня буде запроваджено комендантську годину в нічний час — з 23.00. За його словами, вжиті заходи по боротьбі з поширенням коронавірусу, в тому числі й оголошення комендантської години на вихідні дні, починають приносити плоди. Тому влада націлена на зниження рівня його поширення до позначки, яка дозволить країні повернутися до нормального життя після свята Рамазан. «Ми продовжимо введення комендантської години на вихідні ще якийсь час, не перешкоджаючи при цьому функціонуванню сільського господарства, охорони здоров’я і постачанню продовольства, а також основній виробничій діяльності», — сказав він.

Реджеп Ердоган відзначив значний прогрес вітчизняних виробників у нарощуванні випуску медичних засобів індивідуального захисту. «Процес розробки фільтрів на основі нановолокон, особливо для масок N95 і N99, життєво важливих для медичного персоналу, завершено. Розпочалося їх тестування. Ми приступимо до масового виробництва найближчим часом», — повідомив він.

Не менш важливо для влади розширення можливостей лікарень і клінік, які функціонують при університетах країни й насамперед збільшення чисельності їх медперсоналу. До кінця минулого тижня кількість підтверджених випадків зараження COVID-19 у Туреччині перевищила 86 тисяч, а загиблих — сягнула 2017. Ось чому під час надзвичайного засідання виконкому Організації ісламського співробітництва міністри закордонних справ виробляють загальні заходи з обмеження поширення небезпечного вірусу.